Väg-själ
Svenska Cycling Plus
Väg-själ

Vägexistens i drygt 4 timmar – och regn

And so we meet again…

Inte cyklat sedan i tisdags, så när jag av logistiska skäl missade båda helgrundorna med klubben (och dessutom drömde på natten att min cykel hade rostat!) var det bara att ta saken i egna händer. Det fick bli Husiesvängen mol allena på eftermiddagen. Jo, för jag har länge haft för mig att jag aldrig har cyklat Slimminge och Kläggeröd, och dessa mytomspunna backar gäckade mig lite i tanken. Det var dessutom samma runda som klubben hade kört på morgonen. (Fast när de körde var förstås SmakSak i Blentarp öppet…)

Kläggerödsbacken – check!
Bara fem mil hem.

Kände på mig att det skulle bli en kul runda när jag någonstans efter första milen låg bakom en bil med registreringsskylt LOL123. Såna där små tecken som cyklande lingvister lägger märke till. Bådade gott alltså, även om regnet började strax därefter och sedan fortsatte i oförändrad intensitet hela vägen hem. Det var ändå rätt så varmt och regnet störde mig egentligen inte. Märkte efter ett tag att jag varken cyklade långsammare eller kände mig nedslagen av regnet, och när jag upptäckte det blev det nästan omvänd effekt: tjoho, här far jag fram i regnet och trivs och det går hur bra som helst! En liten kick alltså.

Ungefär halvvägs var det då dags att ta sig an Slimminge och Kläggeröd. Väl på plats kom jag på att jag faktiskt hade kört båda backarna innan. (På klubbens långrundor tror jag nästan alltid att vi kör på vägar där jag aldrig har varit, vilket nästan aldrig visar sig stämma.) Kläggerödsbacken är verkligen lång – 3,1 km enligt Strava. Regnet öste, det blåste ganska duktigt (motvind) och jag fördrev tiden med att tänka att jag kanske påminde lite om tjejen med regnjackan på Raphas hemsida. Förmodligen inte, men det kändes bra hela backen i alla fall. Trodde förstås att den var slut innan den var det och det var först när jag kom fram till busskuren efter krönet som jag insåg att jag hade kört den förut.

På långrundor, själv eller med andra, brukar jag sällan tänka att jag ska köra så och så långt. I stället tänker jag att jag ska ”finnas till på cykeln” så och så länge. I dag fanns jag till på cykeln i ca fyra timmar (medräknat de ca tio gånger jag tog skydd under ett träd för att kolla kartan på mobilen). Under den tiden förflyttades jag nästan 12 mil, varav 9 i varmt regn. Men nu måste jag tvätta och torka cykeln så den inte rostar på riktigt!

Karin Tängermark
Karin Tängermark är en väg-själ som fallit huvudstupa för landsvägs-cyklingens charm. Och för tillhörande blod, svett och fikastopp. För adrenalinsprutet i backarna och distansrundornas endorfiner. Och så för den ilande glädjen i allt förstås. Karin susar fram längs Skånes vägar på en vacker Eddy Merckx EMX-5 om sommaren och på en lite mer prosaisk Columbus Cadiz om vintern. Hon cyklar och trivs i Klubben Cyklisten i Malmö.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons