Väg-själ
Svenska Cycling Plus
Väg-själ

Testa hojar

Den senaste månaden har varit fylld av tester. Jag har skrivit en hel del till nästa nummer av Cycling Plus och två av artiklarna handlade om tester. Roligt, för det var första gången jag skrev något av det här slaget. Jag har testat vinterkläder för sex olika märken. En aning svettigt, eftersom temperaturen sällan behagat dala under tio grader denna varma höst, men jag försökte ge mig ut i ottan för att få så vinterlika förhållanden som möjligt. Och så lägg till det den skånska snålblåsten förstås.  

Det var roligt att prova kläder. Dyrast var bäst, men det fanns även ett budgetmärke som var fantastiskt bra. Men oändligt mycket roligare än klädtestet var att få testa racerhojar, närmare bestämt fyra stycken damspecifika racers från Specialized, Trek, Scott och Giant. Det kändes lite galet när det under några dagar levererades sprillans nya cyklar till dörren stup i kvarten (kändes det som). Förutom att testa cyklarna själv samlade jag en dag ihop tre andra tjejer för en runda då vi tog ut alla fyra cyklarna och bytte flera gånger längs vägen. Nog hade jag trott att det skulle bli kul, men SÅ kul… Jag bara ler när jag tänker på det! Det mest förbluffande var nog att det var så enormt stor skillnad på cykel och cykel, trots att de var i samma prisklass. Grymt kul att få testa och sedan analysera vad skillnaderna bestod i, och vad vi själva föredrog och varför. Jag har bästa jobbet ever! Reportaget finns att läsa i nästa nummer av Cycling Plus som kommer i butikerna 18 november, så missa inte det! Här följer några foton från dagen:

Först… montera.

Trångt i vardagsrummet.

Fotosession i bokskogen.

Ingen av testpersonerna överskred 163 cm
 så här ryker några distansringar för att sänka styret.
Någorlunda rejsigt vill man ju sitta,
även om man är kort!

Smartare att byta skor än pedaler om alla råkar ha lika stora fötter!
De här vintertightsen från Rapha utsågs till bästa
tights i klädtestet. Snygga såklart och så
grymt sköna – som att cykla i en kram.
De fyra testcyklarna med de fyra testcyklarna!
Tjoho – jag kan cykla och plåta samtidigt! 🙂Karin Tängermark
Karin Tängermark är en väg-själ som fallit huvudstupa för landsvägs-cyklingens charm. Och för tillhörande blod, svett och fikastopp. För adrenalinsprutet i backarna och distansrundornas endorfiner. Och så för den ilande glädjen i allt förstås. Karin susar fram längs Skånes vägar på en vacker Eddy Merckx EMX-5 om sommaren och på en lite mer prosaisk Columbus Cadiz om vintern. Hon cyklar och trivs i Klubben Cyklisten i Malmö.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons