Väg-själ
Svenska Cycling Plus
Väg-själ

Rapha Women’s 100 Malmö

Den 20 juli gick Rapha Women’s 100 av stapeln på olika platser i världen. Drygt 7000 kvinnliga cyklister gick samman i olika konstellationer för att cykla 100 km tillsammans. Coolt. Och en anledning så god som någon att försöka skramla ihop cyklande tjejer i närområdet, så jag gav mig på att arrangera en runda som utgick från Malmö.

Inför rundan hade jag två stora huvudbryn. Det ena gällde hur jag skulle kunna lägga upp en varierande runda av lagom längd och dessutom ha stenkoll på varenda sväng. Har man ansvar att lotsa runt en hel klunga i tio mil gäller det förstås att skärpa till sig och inte köra vilse. Alltså att inte köra som jag brukar. Vilse. Jag löste det genom att cykla rundan två gånger själv veckan innan och sedan köra den med bil kvällen innan – och det funkade! Phu!

Mitt andra huvudbry gällde att se till att ingen skulle bonka. Jag visste att några av de som kom aldrig hade cyklat tio mil innan, dessutom utlovades riktigt varmt väder. Tänk om folk skulle glömma att äta och dricka och gå helt in i väggen! Vad gör jag då? Kände visst ansvar att få hem alla glada och nöjda och i någorlunda okej skick. Jag löste det genom att – förutom fikastoppet i Vismarlöv som kom först efter 7,5 mil – upprätta en egen överraskningsdepå med saft och bullar, bemannad av ingen mindre än la familia, dagens hjältar!

Gänget strax före start i centrala Malmö. 17 stycken blev vi!
Först lite genomgång, lite sneglande på varandras
cyklar och utrustning, rätt mycket skratt och god
stämning, en god dos spritt i benen.
Japp, då var vi på väg. Klungkörningen fungerade helt ok!
Fotot taget av Jenny som bemästrade konsten att cykla och
plåta samtidigt!
Raka fina led.
Den hemliga depån strax före Ugglarp!
Saft och kanelbullar – och skugga!
Depå-bossarna!

En kärleksfull heja-kram före avfärd. Dagens bästa!

Vi rullade ytterligare 4,5 mil efter depåstoppet och
gjorde sedan sällskap med tupparna och hönorna i
klassiska Vismarlöv.

Coola Nina.

Dagens snyggaste hoj – en måttbeställd stålram från…
ja, vad hette de nu… Bros nånting, från Tyskland.
Väldigt läcker i alla fall.

Tillbaks där vi började efter en härlig tur.
Vi ses nästa år!
/La capitaine

Karin Tängermark
Karin Tängermark är en väg-själ som fallit huvudstupa för landsvägs-cyklingens charm. Och för tillhörande blod, svett och fikastopp. För adrenalinsprutet i backarna och distansrundornas endorfiner. Och så för den ilande glädjen i allt förstås. Karin susar fram längs Skånes vägar på en vacker Eddy Merckx EMX-5 om sommaren och på en lite mer prosaisk Columbus Cadiz om vintern. Hon cyklar och trivs i Klubben Cyklisten i Malmö.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons