Väg-själ
Svenska Cycling Plus
Väg-själ

Mil blir mat i Mocambique

Min vän Märta och några av ”hennes” barn
i byn Chuiba, norra Mocambique.

Under april månad har cyklingen känts extra rolig och meningsfull. Javisst, vädret har varit kanon och säsongen har kommit igång tidigt. Men dessutom har jag genom varje mil jag cyklat samlat ihop pengar som går till mat till barn i ett översvämningsdrabbat område i norra Mocambique. Vänner, bekanta, okända och en cykelklubb sponsrar med allt från 1 till 20 kronor/mil. Nu är april och därmed projektet snart till ända. Jag har 11 mil kvar till att spränga 100-milsstrecket, så det tänkte jag fixa innan i morgon midnatt. Då har vi samlat in drygt 20000 kronor. Just nu cyklar jag nämligen för 207 kr/mil – helt fantastiskt!

Man kan ju ofta bli matt och handlingsförlamad av all nöd i världen, men ju mer konkret något blir, desto lättare och naturligare känns det att hjälpa. För mig är det här projektet konkret eftersom det är en nära vän som jobbar på plats med barnen. Jag vet vad hon lämnade i Sverige och jag vet hur hon lever nu. Det gör det lite lättare att förstå vad just de här barnen behöver och hur värdefulla de är – och att hjälpen faktiskt når direkt fram och gör skillnad! Det blir mat i magar som annars kanske inte skulle fått någon mat.

I morgon tar projektet slut, men det går förstås jättebra att hoppa på så här i sluttampen. Kika in på Facebook-sidan Mil blir mat i Mocambique så hittar du mer information.

Mina egna barn fick vara med och välja vart pengarna
skulle gå. Av utbildning, husbygge och mat till
förskolebarn valde de ”mat till barnen”.

Karin Tängermark
Karin Tängermark är en väg-själ som fallit huvudstupa för landsvägs-cyklingens charm. Och för tillhörande blod, svett och fikastopp. För adrenalinsprutet i backarna och distansrundornas endorfiner. Och så för den ilande glädjen i allt förstås. Karin susar fram längs Skånes vägar på en vacker Eddy Merckx EMX-5 om sommaren och på en lite mer prosaisk Columbus Cadiz om vintern. Hon cyklar och trivs i Klubben Cyklisten i Malmö.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons