Väg-själ
Svenska Cycling Plus
Väg-själ

Hej Team Sky!

Jag har fått den stora förmånen att tillbringa ett par dagar med Team Sky i Belgien och fått en guidad rundtur på deras service course där – ett enormt ställe som innehåller nästan ALLA teamets cyklar (minst sju cyklar per person), utrustning, komponenter, kläder, energi, verkstad – allt! Väldigt fascinerande och grym logistik in i minsta detalj.Vi (en handfull inbjudna journalister, Rapha-folk m.fl.) fick också förmånen att cykla en femmilsrunda tillsammans med några av Team Sky-cyklisterna idag. Vi blev väl omhändertagna på alla sätt och fick förtroendet att testa deras sprillans nya teamcyklar, som bara har körts av cyklisterna själva nu på vårklassikerna. Hur hamnade jag här? Svårt att sluta le från öra till öra under stor del av dagen i alla fall. Dessutom sol och 25 grader varmt. Har inte så mycket tid, så här kommer en enkel sammanställning av dagen i form av bilder:Teambussen. Plats för 11 cyklister, dusch, litet kök, mekutrymme.Innan vi gick på bussen var vi tvungna att använda disinfektionsmedelpå händerna – en rutin så fort man tog i något som någon av cyklisternakunde tänkas ta i vid ett senare tillfälle.Sky-folket la upp vår cykeltur som vid ett riktigt lopp. Här genomgångi bussen före avfärd……och här är taktikupplägget för dagen.Vi rullar i väg. Först till service course en bit bort, sedancyklade vi de fem milen tillbaka till Kortrijke där vi bor.Måååånga cyklar på the service course! Allt var grymt organiserat och märktmed cyklisternas namn, från fullutrustade cyklar till minsta strumpa.”Min” cykel görs i ordning.Klar! Det fanns två stycken i storlek 48,5! :)Jag lånade “min” hoj av Richie Porte.Före avfärd.Andningspaus efter en sträcka med kullersten – mycket skumpigareän svensk kullersten!My riding mate – Nathan Earle.Pusta ut med lite Cola före lunch. Det var en varm tur!Hojarna vilar lite i skuggan.Med Ricky från Rapha – tack för inbjudan! …Läs mer

Karin Tängermark
Karin Tängermark är en väg-själ som fallit huvudstupa för landsvägs-cyklingens charm. Och för tillhörande blod, svett och fikastopp. För adrenalinsprutet i backarna och distansrundornas endorfiner. Och så för den ilande glädjen i allt förstås. Karin susar fram längs Skånes vägar på en vacker Eddy Merckx EMX-5 om sommaren och på en lite mer prosaisk Columbus Cadiz om vintern. Hon cyklar och trivs i Klubben Cyklisten i Malmö.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons