Väg-själ
Svenska Cycling Plus
Väg-själ

Fotologg från höstutmaningen

Av praktiska skäl (förkylning, familjelogistik) har jag inte betat av så värst många mil de senaste veckorna. Men även om både cykelbenen och cykelpsyket undrat vad som står på och kanske upplevt sig en gnutta åsidosatta så har det konstigt nog känts rätt okej. Kanske ligger det något i detta med ”återhämtningsfasen” i alla fall. Att både kropp och själ behöver reparera sig, gå ner i tempo, samla kraft för kommande bravader.

Nåja, helt stillasittande har jag inte varit. Som jag skrivit om tidigare har jag deltagit i Höstutmaningen som Maria drog igång i samarbete med DeGaVi i Lund. Under perioden 14 september till 20 oktober skulle man cykla till åtta av tolv angivna checkpunkter och logga det hela med kamerans hjälp. En riktigt rolig utmaning som tagit mig ut på vägar jag aldrig cyklat tidigare och som även försatt mig i en del oväntade situationer – bland annat den minnesvärda åskcyklingen! Turligt nog upptäckte jag i veckan att tävlingen slutade nu i söndags och inte kommande söndag som jag trodde. Det blev till att riva av fyra checkpoints på en och samma helg. Nu väntar vi på den spännande dragningen för att se vem/vilka som vunnit cykel och andra finsaker från DeGaVi (som för övrigt är en förträfflig butik med kanonservice av ägaren Gabor). Här är fotologgen från mina åtta checkpunkter som spänner från Höllviken i söder till Söderåsen i ”norr” (ej i kronologisk ordning):

Hardeberga skola. Fantastiskt höstväder!

Häckeberga slott.
Förkyld, men cyklade 12 lugna mil ändå denna fina lördag.

Måste sluta läsa kartor så slarvigt. En runda med två checkpoints
som jag uppskattade till 4 mil visade sig bli nästan 8 mil. Borde ha
ätit lunch innan samt bett någon annan hämta de stackars
 barnen som fick vara kvar till klockan 17 denna fredag. Lite darrig
i benen på slutet, men annars en fantastisk tur på delvis helt nya vägar!
Klaffbron i Höllviken – min första checkpoint.
Lotta på Åsen – hann tyvärr inte fika.

Skryllegården –
ösregn, åska, åsknedslag, BRASA, VARMT TE!

Stenestad – det var riktigt roligt att cykla över Söderåsen
i disigt, milt oktoberväder. 

Vid cyklistklassiska Vismarlövs Bagarstuga med
mina snälla hjälpryttare från Cyklisten.
Karin Tängermark
Karin Tängermark är en väg-själ som fallit huvudstupa för landsvägs-cyklingens charm. Och för tillhörande blod, svett och fikastopp. För adrenalinsprutet i backarna och distansrundornas endorfiner. Och så för den ilande glädjen i allt förstås. Karin susar fram längs Skånes vägar på en vacker Eddy Merckx EMX-5 om sommaren och på en lite mer prosaisk Columbus Cadiz om vintern. Hon cyklar och trivs i Klubben Cyklisten i Malmö.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons